Tangguhkan dulu bak kut teh sebagai makanan warisan negara

Tangguhkan dulu bak kut teh sebagai makanan warisan negara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SAUDARA PENGARANG, SAYA bersetuju dan tertarik dengan tulisan Profesor Emeritius Datuk Dr. Teo Kok Seong dalam Utusan Malaysia pada 5 Mac lalu. Tulisan dan kenyataan tulus ikhlas beliau dalam artikel bertajuk Kekeliruan nama bak kut teh sebagai makanan warisan negara wajar diberikan perhatian oleh kerajaan khususnya Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya. Saya membaca ayat demi ayat setiap baris perkataan tulisan tersebut. Natijahnya, saya dan mungkin ramai di luar sana merasakan pengisytiharan bak kut teh wajar ditangguhkan sehingga polemik itu selesai dibincangkan oleh ahli Parlimen di Dewan Rakyat. Menurut tulisan tersebut,…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya