Warung Cendol Sawit tawar aneka cendol durian - Utusan Malaysia

Warung Cendol Sawit tawar aneka cendol durian

Pelanggan hanya perlu mencatat menu dan menghantarnya ke kaunter untuk pesanan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Bagi kaki makan atau food hunter, keenakan cendol tersedia di Cendol Sawit (Warung Estate) pasti menggoda selera. Keunikan cendolnya terletak pada santannya iaitu menggunakan santan kelapa sawit, bukannya santan kelapa yang lazim digunakan. Pengurus restoran, Mohd. Yusri Denan, 39, berkata sebanyak lapan hingga sembilan kilogram (kg) santan kelapa sawit diperlukan setiap hari. Namun jumlah itu mencecah sehingga 20kg pada hari minggu serta cuti umum. “Setakat ini saya tidak menghadapi masalah bekalan cuma terkesan dengan kenaikan harga barang mentah termasuk santan,” katanya kepada Utusan Malaysia. Ada pelbagai pilihan cendol daripada cendol…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya