Biskut cip coklat bebas gula, diet sihat - Utusan Malaysia

Biskut cip coklat bebas gula, diet sihat

Biskut cip coklat ini boleh didapati dalam tiga kategori iaitu bebas gula, rendah gula dan dikurangkan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Ada banyak biskut dalam pasaran. Namun kebanyakannya dibuat daripada bahan-bahan yang kurang sihat seperti gula berlebihan serta tidak mengandungi serat dan bebas daripada gluten. Oleh itu, ia boleh menjadi salah satu faktor menyumbang kepada peningkatan berat badan secara tidak sihat. Ini kerana biskut bukanlah makanan yang mengenyangkan jika diambil dalam kuantiti sedikit. Justeru, bagi penggemar biskut dan ingin mengamalkan diet secara sihat, Pensyarah Program Dietetik, Fakulti Sains Kesihatan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dr. Nur Hana Hamzaid mencipta biskut cip coklat. Ia bagi membantu rakyat tempatan tidak kira kanak-kanak atau dewasa…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya