Kuih siput kari rangup dan tak muak - Utusan Malaysia

Kuih siput kari rangup dan tak muak

Kuih siput.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Kuih siput sedap dijadikan kudapan ringan. Rasanya rangup, sedap dimakan dan tidak muak. Kaedah pembuatan kuih siput dikongsi minggu ini mudah disediakan malah ranggup dan tahan lama. Tipsnya ialah menyediakan adunan doh yang sempurna. Tanda doh sempurna ialah tidak keras dan tidak melekit di tangan. Resipi kuih siput kari Bahan-bahan: 1 kg tepung gandum 1 cawan marjerin 1/2 cawan gula kastor 3 sudu besar serbuk kari ikan/ daging 1 sudu kecil garam 1 biji telur 1 kotak kecil santan ( 200ml) Sedikit air sejuk ( kocak-kocak bekas kotak santan tadi)…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya