Sotong stim limau Thai, cuma kukus dan curahkan sos - Utusan Malaysia

Sotong stim limau Thai, cuma kukus dan curahkan sos

Sotong stim limau Thai
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Bosan makan ayam atau daging? Bolehlah tukar kepada makanan laut seperti sotong. Sotong boleh dimasak dalam pelbagai cara. Jika anda mahu hidangan sihat tanpa berminyak bolehlah cuba resipi sotong stim limau Thai yang dikongsikan oleh Hasniza Hassan ini. Rasanya yang pedas, masam dan manis menaikkan selera apabila dimakan. Cara buatnya pun mudah. Cuma kukus sotong dan buat sos. Selepas itu gaul sotong dan sos sebelum dihidang buat keluarga tersayang. Selamat mencuba. Resipi sotong stim limau Thai Bahan-bahan: ½ kilogram (kg) sotong (potong bulat) Bahan untuk sos: 6 ulas bawang putih…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya