Elak keracunan makanan di Aidilfitri

Elak keracunan makanan di Aidilfitri

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Hari Raya Aidilfitri merupakan perayaan yang dinanti-nantikan oleh umat Islam setelah sebulan berpuasa. Menikmati pelbagai juadah tradisional dan moden bersama keluarga serta sahabat handai menjadi antara kemeriahan utama perayaan ini. Namun, pemilihan makanan yang bersih, selamat, dan berkualiti amat penting untuk mengelakkan sebarang risiko keracunan makanan yang boleh menjejaskan sambutan Aidilfitri. Dalam kemeriahan menyediakan hidangan raya seperti rendang, ketupat, lemang, kuih-muih dan pelbagai lauk-pauk, aspek keselamatan makanan sering terlepas pandang. Hidangan yang terbiar lebih dari tempoh empat jam tanpa kawalan suhu berisiko mengalami pencemaran dan kerosakan. Selain itu, makanan yang…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya