Mitos makan organ dalaman haiwan - Utusan Malaysia

Mitos makan organ dalaman haiwan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KESERONOKAN berhari raya masih lagi dirasai walaupun sudah 12 hari umat Islam merayakannya. Varian hidangan enak dan wajib pada hari raya seperti ketupat, lemang, serunding dan rendang masih lagi dihidangkan di kediaman, pejabat malah di rumah terbuka yang dianjurkan oleh pelbagai pihak. Pada waktu perayaan sebeginilah, kita boleh menikmati lambakan makanan berasaskan daging termasuk lembu, ayam, itik, burung, kerbau dan sebagainya. Bercerita mengenai daging dan kebaikannya, masyarakat secara automatik akan merujuk kepada isi yang diambil daripada otot haiwan baik di bahagian kaki, badan mahupun bahu. Sementelah bahagian organ dalaman seperti…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya