Permintaan kuih tradisional tinggi semasa Ramadan - Utusan Malaysia

Permintaan kuih tradisional tinggi semasa Ramadan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

GUA MUSANG – Kebanjiran pelbagai kuih moden dengan hiasan menarik tidak menggugat legasi kuih tradisional yang diusahakan sejak turun-temurun. Kuih tradisional seperti buah tanjung, jala mas dan puding raja yang dahulunya merupakan juadah manis hidangan istana tetap mempunyai peminat tersendiri. Pengusaha kuih tradisional, Wan Samihat Wan Ahmad, 58, berkata, juadah itu masih mendapat tempahan tinggi daripada masyarakat khususnya pada bulan ramadan. Katanya, perusahaan kuih muih tersebut menjadi sumber pendapatan kerana mampu meraih jualan lebih RM5,000 sebulan pada bulan ramadan. “Bahan utama yang digunakan dalam kuih muih yang terkenal dengan rasa…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya