Kuih lapis manis berlemak

Kuih lapis manis berlemak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Kuih lapis merupakan antara pemanis mulut tradisional yang digemari ramai sama ada ketika musim perayaan mahupun di majlis keramaian. Keunikan sajian ini terletak pada lapisan berwarna-warni yang turut memberikan rasa manis berlemak. Namun, proses penyediaannya  menuntut sedikit kesabaran kerana setiap lapisan perlu dikukus satu persatu. Selamat mencuba. BAHAN-BAHAN -2 cawan tepung beras -½ cwn tepung gandum -½ cwn tepung jagung -1 cawan santan pekat -1 cawan krim putar -3 cawan air -1 cawan gula -1 sudu kecil garam -2 helai daun pandan -1 sudu kecil pes sirap -1 sudu kecil…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya