Jualan kulit tart KAKEZA melonjak selepas disah halal

Jualan kulit tart KAKEZA melonjak selepas disah halal

NUR Izzah Mohd. Salleh bersama beberapa jenis kulit tart keluaran syarikatnya.-UTUSAN/SABRINA ZULKIFLI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR: KAKEZA, jenama tempatan yang terkenal dengan produk kulit tart, terus mengukuhkan kedudukannya di pasaran selepas memperoleh pensijilan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). Perniagaan yang diusahakan oleh Nur Izzah Mohd. Salleh, 45, di bawah Wonderful Touch Enterprise, berjaya berkembang pesat selepas memperoleh sijil halal. Nur Izzah berkata, syarikat itu bermula pada 2007 dengan menghasilkan kulit tart  secara kecil-kecilan sebelum berkembang menjadi pengeluar utama produk berkenaan. Menurutnya, selepas beberapa kali berpindah lokasi bagi menampung kapasiti pengeluaran, KAKEZA akhirnya membuka kilang sendiri pada 2023 dan berjaya memperoleh sijil halal…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya