Jimatkan kos, ganti menu udang dengan ayam

Jimatkan kos, syarikat penerbangan ganti menu udang dengan ayam

Penggantian menu dilakukan secara rutin bagi membantu syarikat penerbangan menjimatkan kos. – GAMBAR HIASAN
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SINGAPURA: Singapore Airport Terminal Services (SATS Ltd), te­lah menggantikan udang dengan ayam dalam menu penerbangan bagi membantu penjimatan kos ketika industri penerbangan kembali pulih daripada pandemik Covid-19. SATS Ltd, syarikat katering penerbangan antara terbesar di dunia, menyediakan pelbagai perkhidmatan bagi pihak ketiga termasuk katering kepada syarikat penerbangan. “Udang yang dahulunya boleh didapati dalam menu penerba­ngan tertentu secara rutin digantikan dengan ayam kerana daging ayam lebih murah,” Kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif SATS, Kerry Mok. Mok berkata, syarikat penerbangan kadangkala “memutuskan untuk mengurangkan jumlah protein bagi mengekalkan harga, atau mencari…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya