Makin ramai makan telur, mi segera

Makin ramai makan telur, mi segera

PENIAGA telur menyusun bekalan telur yang akan dihantar kepada pelanggan. - GAMBAR HIASAN
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Kira-kira tujuh daripada 10 atau bersamaan 71 peratus isi rumah keluarga berpendapatan rendah di ibu negara, dilaporkan makan telur sebagai sumber protein utama berban­ding 52 peratus semasa pandemik Covid-19 pada 2020. Pengambilan makan kurang sihat dalam kelompok berke­naan turut meningkat dengan 46 peratus responden menyatakan mereka lebih banyak makan mi segera berbanding 40 peratus semasa pandemik. Perubahan pola pemakanan itu mencerminkan langkah-langkah penyesuaian diambil oleh isi rumah di Kuala Lumpur untuk mengharungi cabaran kenaikan kos sara hidup. Dapatan itu daripada kajian oleh Tabung Kanak-Kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNICEF)…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya