Kulinari, masakan tidak lunturkan ‘kelakian’

Kulinari, masakan tidak lunturkan ‘kelakian’

MOHD. Soufi Mohd. Ibrahim (tengah) bersama penerima sijil kursus jangka pendek Star@Youth di IKTBN Bachok, Kelantan, semalam. – UTUSAN/TOREK SULONG
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

BACHOK: Kursus kulinari dan masakan yang semakin mendapat tempat dalam kalangan kaum Adam sama sekali tidak melunturkan kelakian sehingga ada membina kerjaya sebagai cef. Bercakap kepada Utusan Malaysia, Pengarah Institusi Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Bachok, Mohd. Soufi Mohd. Ibrahim berkata, ketika ini golongan lelaki lebih mendominasi kursus tersebut sama ada peringkat sijil mahupun diploma. “Situasi ini boleh dilihat apabila kursus lima hari menerusi Program Star@Youth membabitkan pelajar sekolah dan belia 17 tahun ke atas telah menarik lebih ramai golongan lelaki untuk menyertainya berbanding wanita,” katanya dalam majlis penutup Program…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya