Jual 20 keping karipap gergasi sebagai percubaan

Jual 20 keping karipap gergasi sebagai percubaan

RAMLI Basri menunjukkan kuih karipap gergasi yang dijual di Bazar Ramadan Pekan Ayer Baloi, di Pontian, Johor. UTUSAN/MUHAMMAD ZIKRI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PONTIAN: Karipap atau epok-epok merupakan makanan popular di Malaysia, Brunei, Thailand dan Singapura yang mengandungi pelbagai perisa bergantung kepada intinya, sama ada kentang, daging dan sardin. Namun bagi seorang peniaga kuih-muih di bazar Ramadan Pekan Ayer Baloi, Ramli Basri, 59, dia menampilkan jualan karipap besar atau karipap gergasi bagi menarik perhatian pembeli. Katanya, bagi permulaan, dia hanya menjual 20 keping karipap gergasi yang dibuat oleh anaknya, Siti Soleha, 27, bagi mencari kelainan berbanding karipap biasa. Ramli, bapa tunggal kepada lapan orang anak ini memberitahu, selain karipap gergasi dia juga menjual…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya