Tepi jalan selamatkan bisnes - Utusan Malaysia

Tepi jalan selamatkan bisnes

MOHD. Fahimie Hassan (kiri) bersama abangnya, Mohd. Hafirzi menunjukkan sotong goreng tepung yang dijual di kiosk mereka di Arau, Perlis, semalam. – UTUSAN/NAZLINA NADZARI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

ARAU: Banyak kedai makan termasuk restoran-restoran ter­kenal di negeri ini mencari ikhtiar lain dalam meneruskan survival perniagaan mereka yang terkesan teruk berikutan pelaksanaan sekatan pergerakan penuh dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Kebanyakan para peniaga mula mengambil inisiatif menjalankan perniagaan di tepi-tepi jalan selepas ada dalam kalangan mereka yang terjejas sehingga 80 peratus hasil pendapatan khususnya apabila dine-in atau makan di kedai masih tidak dibenarkan. Sebelum ini, Utusan Malaysia melaporkan inisiatif salah sebuah hotel terkenal ne­geri ini iaitu Hotel Brasmana yang membuka kiosk menjual nasi kukus ayam berempah di tepi jalan…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya