Cef hotel usung kuali ke kaki lima - Utusan Malaysia

Cef hotel usung kuali ke kaki lima

SYAMIL ABD. RAHMAN memberikan nasi kukus ayam berempah kepada pelanggan yang datang ke kiosk Samudera Coffee House di tapak meletak kereta Pasar Raya Seri Utama Kuala Perlis, semalam. - MINGGUAN/NAZLINA NADZARI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KANGAR : Ketiadaan tetamu dan pelancong berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ketika ini mendorong Hotel Putra Brasmana di Kuala Perlis di sini mengambil inisiatif berniaga makanan di tepi jalan. Cef dari hotel bertaraf tiga bintang tersebut tidak kisah ‘mengusung’ kuali memasak di kaki lima jalan sebagai usaha untuk memastikan kelangsungan hotel tersebut yang terjejas teruk akibat penutupan industri pelancongan berikutan Covid-19. Hotel yang terletak berdekatan Jeti Kuala Perlis itu terjejas teruk apabila hanya menyediakan khidmat makanan di bilik kepada sebilangan kecil tetamu yang datang untuk urusan kerja sahaja. Eksekutif Pemasaran…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya